129/2019 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb.

129/2019 Sb.VYHLÁŠKAMinisterstva zemědělstvíze dne 17. května 2019,kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb.
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 138/2014 Sb. a zákona č. 180/2016 Sb.:
Čl. I
Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb., se mění takto:
1. Řádek 226 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 226. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
2. Řádek 246 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 246. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
3. Řádek 267 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 267. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
4. Řádky 278 až 281 znějí:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 278. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 279. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 280. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 281. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
5. V řádku 316 se za slovo "révy" vkládají slova "ekvilibrační metodou" a číslo "4 870" se nahrazuje číslem "2 910".
6. V řádku 322 se číslo "11 020" nahrazuje číslem "2 910".
7. Řádek 327 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 327. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
8. V řádku 363 se slova "objemu nebo hmotnosti spotřebitelského balení" nahrazují slovy "hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení".
9. V řádcích 380 a 382 se text "δ13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
10. V řádku 383 se za slovo "vodíku" vkládají slova "ve vodě".
11. Řádek 399 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 || (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí || hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - || stanovení botanického původu cukrů ve fermentovaných || ovocných šťávách a přírodních sladidlech |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
12. V řádku 408 se text "d13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
13. Řádek 413 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 413. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
14. Řádky 417 a 418 znějí:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 417. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 25 470 || a poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C || (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě || a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní || spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz || geografického původu vín a částečně zkvašených || moštů s deklarovaným původem ČR dopočtem z naměřených || hodnot |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
15. V řádku 424 se slova "/ Immunolab Egg White ELISA" zrušují.
16. V řádku 426 se slova "/ Immunolab Casein ELISA" zrušují.
17. Řádek 473 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 473. ZRUŠENO |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
18. V řádku 483 se za slovo "látek" vkládá slovo "gravimetricky".
19. V řádku 485 se slova "ve víně enzymaticky" nahrazují slovy " , sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí".
20. V řádku 486 se číslo "320" nahrazuje číslem "180".
21. Na konci přílohy č. 1 se doplňují řádky 501 až 521, které znějí:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 420 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 502. Stanovení plochy spotřebitelského balení 310 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla 5 170 || v čokoládě metodou GC/FID |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného 3 950 || původu metodou LC-MS/MS |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného 3 950 || původu metodou LC-MS/MS |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů 3 490 || v mléce a mléčných výrobcích proteomickou analýzou || s využitím LC-MS/MS |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 508. Stanovení a identifikace charakteristických 3 490 || rostlinných proteinů v masných výrobcích || proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 4 870 || (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí || hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) || - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou || vody izolované z produktů vinné révy |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování 9 610 || vína přídavkem syntetického aroma chirální || plynovou chromatografií s MS detekcí |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou 2 890 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 512. Celkový obsah cukrů v lihovinách 1 180 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů 3 410 || tvrdé pšenice v mouce a těstovinách proteomickou || analýzou s využitím LC-MS/MS |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 50 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 7 080 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 290 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů 3 310 || v potravinách (vč. dialýzy) |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách 1 130 || metodou UHPLC s UV detekcí |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů 70 || a hmotnostního podílu jednotlivých složek hotových jídel |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 6 470 || (vyjádřeného jako delta 13C) ve složkách medu (sacharidy) || pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů || (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní 1 970 || spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie 1 970 || s indukčně vázaným plazmatem v potravinách a nápojích |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) 1 080 || v paprice metodou spektrofotometrickou |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+| 524. Stanovení hustoty lihovin 160 |+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
Čl. II
Přechodné ustanovení
Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.
Čl. III
Účinnost
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. června 2019.
Ministr:
Ing. Toman, CSc., v. r.****************************************************************